Dag van de ondernemer

Een eigen bedrijf beginnen is een spannende, maar ook ontzettend mooie uitdaging. 𝗩𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿, een dag waarop we alle ondernemers in Nederland in het zonnetje zetten. Ik ben trots om ondernemer te zijn en ik wil graag mijn verhaal met jullie delen.

Mijn passie voor het vak ontstond toen ik in Zierikzee werkte bij een zelfstandige opticien. Ik leerde daar alles over oogzorg en het belang van goede ogen. Samen met mijn vrouw Jeanette liep ik door Terneuzen en zagen we een leeg pandje dat te huur stond. Daar ontstonden de eerste plannen om voor onszelf te beginnen.

Onze dochter Arianne opende in 1992 onze eerste winkel. Het was spannend, maar ook heel leuk. We waren jong en ambitieus en we hadden een duidelijke missie: oogzorg op hoog niveau en voor iedereen toegankelijk.

𝗘𝗹𝗸𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗴𝗲𝗰𝗼𝗻𝗳𝗿𝗼𝗻𝘁𝗲𝗲𝗿𝗱 𝗺𝗲𝘁 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻, en voor mij was de economische crisis een van de meest veeleisende periodes. Samen met ons team hebben we veerkracht getoond en zijn we er sterker uit gekomen.

In de afgelopen 31 jaar hebben we veel meegemaakt. 𝗘𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘀𝗲 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘀 𝗼𝗻𝘀 𝟯𝟬-𝗷𝗮𝗿𝗶𝗴 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗮𝗻, waarbij ik een fotoboek ontving vol herinneringen. Wat is er veel veranderd! We zijn met onze winkel verhuisd naar de Markt. Ons team is gegroeid en ook dochter Arianne is werkzaam bij ons. We verlenen eerstelijns oogzorg en huisartsen kunnen naar ons doorverwijzen. We besteden veel aandacht aan het perfectioneren van onze collectie monturen en volgen de laatste ontwikkelingen op de voet. Met trots hebben we nu zelfs een kinderpraktijk.

𝗜𝗸 𝗯𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘁𝘇𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻𝗱 𝗱𝗮𝗻𝗸𝗯𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗮𝗹𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗮𝘁 𝘄𝗲 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗸𝘁.Maar de grootste trots is voor mij het team dat we hebben opgebouwd. We zijn hecht en werken al lang samen. Ik vind het belangrijk ook om samen leuke dingen te doen. Zo waren we laatst met het team naar de beurs in Parijs. Ik leer nog steeds en geniet van de nieuwe generatie die bij ons werkt.

Mijn advies aan (toekomstige) ondernemers is om altijd verder te kijken, nooit uitgeleerd te zijn en nieuwsgierig te blijven. Investeer in je team en durf te dromen, maar houd ook je voeten op de grond. En vergeet niet om te genieten van de reis!

Vorige
Vorige

Harde of zachte lenzen? Wanneer kies je wat?

Volgende
Volgende

De werkdag van Amber